Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka porodice

Đorđe Balašević ipak će biti sahranjen danas

Jutros je gradonačelnik Novog Sada izjavio kako je danas proglašen Dan žalosti zbog Balaševića

Srbijanski mediji javljaju kako će Đorđe Balašević biti pokopan danas u Novom Sadu. Pogreb će se održati u krugu porodice, objavila je Nova.rs.

Odluka je to porodice Đorđa Balaševića.

“Ðorđe Balašević bit će pokopan danas u krugu porodice, bez prisustva medija”, potvrđeno je agenciji Tanjug iz gradske uprave Novog Sada.

Jutros je gradonačelnik Novog Sada izjavio kako je danas proglašen Dan žalosti zbog Balaševića.

Ta informacija bila je znakovita jer je bilo najavljeno kako će na dan pokopa Balaševića biti proglašen Dan žalosti u Novom sadu. Par sati nakon toga stigla je i neslužbena informacija koju su objavili gotovo svi srpski mediji da je njegova porodica odlučila da danas bude sahranjen.

Podsjećamo, legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u petak tokom liječenja od covida-19 u Kliničkom centru Vojvodina.

Balašević je prije dvije godine imao infarkt, a početkom prošle sedmice primljen je u Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća.

“Liječnici su poduzeli sve neophodne mjere liječenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema”, javila je u petak RTV, navodeći da su “višesatni napori liječnika KCV-a” bili uzaludni.

Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana.