SHOWbuzz

Cinestar kina

Dodatne projekcije filma “Ljubav oko svijeta” u Mostaru i Sarajevu

08/11/2021

Film je nastao na medenom mjesecu u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta te je rezultirao dokumentarnim filmom i knjigom "Ljubav oko svijeta" bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi, ali i o ljudima i životu

Dokumentarni film “Ljubav oko svijeta!” Anđele i Davora Rostuhara zbog interesa publike večeras će u terminu od 19.30 sati imati dodatne projekcije u Mostaru i Sarajevu u Cinestar kinima Bingo City Centre Sarajevo i Mepas Mallu u Mostaru.

Film je nastao na medenom mjesecu u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta, te je rezultirao dokumentarnim filmom i knjigom “Ljubav oko svijeta” bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi, ali i o ljudima i životu.

Film je svjetsku premijeru imao na francusko-njemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film. Ove je godine i najgledaniji domaći film u kinima u Hrvatskoj, a knjiga je najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.

Put oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara u potrazi za odgovorima o ljubavi koji je vodio od amazonskih šuma do malih pacifičkih zemalja odvijao se u posljednjoj predpandemijskoj godini i pokazuje nam svu raskoš svijeta koja je postojala prije nego što je COVID 19 promijenio planetu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.