Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sleeping Dogs"

Izašao trailer za novi triler s Russellom Croweom, svi komentirišu jednu stvar

russell crowe
Foto: Screenshot/ YouTube

U filmu Crowe glumi detektiva Roya Freemana, koji se vraća deceniju starom neriješenom slučaju

Nakon što se prije nekoliko mjeseci šuškalo da razmišlja o penziji, glumac Russell Crowe radi punom parom. Izašao je trailer za njegov najnoviji film, Sleeping Dogs, koji se temelji na romanu The Book of Mirrors rumunskog pisca E. O. Chirovicija.

Radnja trilera usredotočena je na detektiva koji se vraća neriješenom slučaju ubistva nakon što je prošao eksperimentalno liječenje Alzheimerove bolesti. U filmu Crowe glumi detektiva Roya Freemana, koji se vraća deceniju starom neriješenom slučaju. Osim Crowea, glumačku postavu čine i Karen Gillan, Marton Csokas te Tommy Flanagan.

Ispod trailera na YouTubeu mnogi su ljudi ostavili isti komentar – mislili su da je riječ o adaptaciji istoimene videoigre iz 2012. godine, ali to nije slučaj.

Osim toga, mnogi su se u komentarima požalili na preglasnu muziku u traileru, zbog koje se slabo čuje šta likovi govore.

“Na sekundu sam se poveselio. Videoigra je bila odlična i zaslužuje adaptaciju”, “Gotovo se nikoga nije čulo od muzike”, “Svi smo na ovo kliknuli misleći da je adaptacija videoigre”, “Pogledao sam ovo misleći da gledam najavu za film prema igrici, a kad ono…”, “Nadam se da muzika nije glasna u filmu koliko je glasna u traileru”, “Ovo bi izgledalo puno bolje da muzika nije toliko glasna”, neki su komentari.

No, ako nakratko zanemarimo očito preglasnu muziku u pozadini trailera, moramo priznati da ovo izgleda kao odličan akcijski triler za gledanje s prijateljima. U kina bi trebao stići 22. marta.