Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marisol, Esmeralda i Hurem: Nije život sapunica, njima je prije bio horor

esmeralda

Meksička glumica i pjevačica Erika Buenfil (54), koju je proslavila uloga Marisol u istoimenoj sapunici, rekla je da joj je slava preokrenula život jer osamdesetih nije imala sreće u ljubavi i pala je u depresiju, te je postala ovisna o alkoholu.

Nakon velikog uspjeha devedesetih godina, odlučila se posvetiti pozorištu i potrazi za “pravim” muškarcem. Zatrudnjela je s bivšim predsjednikom Meksika Ernestom Zedillom (66) i on ju je nakon te vijesti ostavio. Prošlo je nekoliko godina dok nije javno otkrila da je on otac njenog sina Nicolasa (13), a nesretna ljubav nije uticala na njenu sreću zbog majčinstva.

Leticia Calderon (49) doživjela je vrhunac glumačke karijere kao 29-godišnjakinja kada je utjelovila Esmeraldu u istoimenoj sapunici. Calderon i dalje redovno snima serije, a 2014. je priznala kako se u periodu kada je igrala Esmeraldu borila s ovisnošću o kokainu. Iz pakla droge se izvukla tek kada joj je najbolja prijateljica umrla na rukama od prevelike doze.

– Bila sam mlada, na vrhuncu karijeru, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me mogla stajati života – rekla je u intervjuu za jednu meksičku emisiju.

Glumica je bila u dva braka, a iz drugog s advokatom Juanom Colladom (57) ima blizance Luciana i Carlosa (13). Kada je rodila 2005. uzela je dužu pauzu kako bi se posvetila sinovima, posebno mlađem Lucianu koji se rodio s Downovim sindromom.

– Ovo je najbolji dan za mene, dan prave ljubavi, volim svog Luciana – napisala je u objavi glumica na Svjetski dan osoba s Down sindromom. Calderon je ispričala kako je na nju sin jako uticao i da nikada nije sebe pitala “zašto ja” kao što to čini većina roditelja kada sazna dijagnozu svog djeteta.

– Pitala sam se zašto je mene moj sin “odabrao” i kako ja njemu mogu služiti – istaknula je.

Dodaje kako puno ljudi i dalje ima predrasude, ali njen Luciano sruši svaku kada se sretnu s njime.

Meryem Uzerli (34) u turskoj sapunici “Sulejman Veličanstveni” je tumačila sultaniju Hurem, fatalnu crvenokosu za kojom je “poludio” sultan te je uticala čak i na njegove političke odluke. Iako je Meryem ta uloga proslavila, odlučila se na vrhuncu slave povući iz serije i javnosti. Naime, pritisak javnosti se odrazio na glumičino zdravlje.

– Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam se naglo počela debljati, iako sam redovno vježbala i pazila šta jedem. Izbezumila sam se od straha kad su uslijedili napadi panike, strašne noćne more i nesanica – ispričala je Turkinja.

Zbog lika sultanije Hurem preselila iz rodnog Berlina u Tursku, no sve joj je odjednom krenulo nizbrdo nakon što “dosegla” slavu. Fanovi su je napadali i vrijeđali na ulici jer je bila previše zla na malim ekranima, a imala je problema i u privatnom životu.

Tadašnji zaručnik, broker Can Ates (51) nagovarao ju da pobaci kada je saznala da je trudna i razišli su se te je Meryem doživjela živčani slom. Pokušala se ubiti skočivši s balkona i završila je na psihijatriji u Berlinu gdje se preselila nakon što je napustila seriju. Glumičin bivši zaručnik je cijelu situaciju komentirao riječima kako nikad nije imao ozbiljne namjere s njom.

Pet stvari koje žene nikada ne bi trebale raditi zbog muškarca!