Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"istorijski" trenutak

Prije 20 godina Esmeralda je progledala, i u BiH su tekle suze radosnice

esmeralda

Igrajući omiljenu nam zelenooku djevojku, Leticia Calderon muku je mučila s raznim drogama

Krajem 90-ih godina prošlog vijeka cijela je BiH pratila sudbinu slijepe djevojke Esmeralde, koja je odrasla u šumskoj kolibi sa ženom koja ju je na porođaju zamijenila sa svojim sinom.

Gazda sela, naime, htio je sina, a ne kćer.

Kad je odrasla, Esmeralda se zaljubila u tog istog dječaka. Ljubav je bila strastvena, a ona i Jose Armando postali su najpopularniji televizijski par.

Sapunica je, pamte još mnogi gledatelji, pratila tešku Esmeraldinu sudbinu, a oni, koji su u terminima emitiranja serije obavezno morali biti ispred malih ekrana, molili su se da glavna glumica progleda.

Esmeralda je zaista progledala, i to na današnji dan 1999.

Godinama kasnije gledatelji su se javljali glavnim glumcima i govorili im kako su u tom trenutku plakali. Esmeralda je bila na vrhu popularnosti, a producenti su zadovoljno trljali ruke jer zarada od serije bila je enormna. Zato su Leticiji Calderon gledali kroz prste i ispunjavali svaku njenu želju. Dopuštali su joj da dolazi na snimanja iako se bila navukla na kokain.

Igrajući omiljenu nam zelenooku djevojku, Leticia Calderon muku je mučila s raznim drogama. Konzumirala je najčešće kokain, a uspjela se skinuti tek kada je njena najbolja prijateljica umrla od predoziranja.