Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neda Arnerić uspješno se oporavlja od pada s trećeg sprata

Neda Arneric

Iako su mnogi nakon teškog pada s trećeg sprata strahovali za njen život, poznata glumica Neda Arnerić sve je iznenadila oporavkom koji napreduje mnogo brže no što se očekivalo.

Nesreća se godila 8. maja, a Neda je naime prekjučer uspješno prvi put prošetala bolničkim hodnicima, prenosi srpski Alo.

“Nedino zdravstveno stanje je stabilno i ona se uz adekvatnu medicinsku njegu odlično oporavlja. Iako je trebala napustiti bolnicu, liječnici su je odlučili zadržati još nekoliko dana na promatranju. Ona će svakog dana uz njihovu pomoć šetati po hodniku”, kaže neimenovani izvor, dodajući da je glumica nevjerovatno snažna žena.

“Neda je konačno nasmijana, vedra i optimistična. Čini mi se da ponovo voli život, a jedva čeka vratiti se svom suprugu i obavezama koje ima. Ona je stvarno jaka žena, a bilo mi je drago kad sam čuo da je sretna što ponovo hoda”, dodao je izvor, napominjući da će njen oporavak trajati još oko dva mjeseca.

Neposredno nakon nesreće srpski su mediji tvrdili da je Arnerić pokušala počiniti samoubistvo, no njena porodica i prijatelji kategorički su odbacili takve tvrdnje. Navodno je pala dok je noću stavljala sušiti veš, a od još težih ozljeda spasio ju je limeni krov na koji je pala.