Nektar OK Fest učesnik regionalne konferencije KONTAKT u Beogradu

Nektar OK Fest (1)

Nektar OK Fest i ove godine pridružiće se predstavnicima festivalske industrije u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori na drugoj po redu regionalnoj konferenciji KONTAKT koja će biti održana u Beogradu od 21. – 24. marta.

I ove godine organizatori ove konferencije nastavljaju sa jasno definisanim ciljevima – Brisanje kulturnih granica u regionu, umrežavanje i pokretanje gorućih tema svih onih koji se bave kulturom u najširem smislu te riječi. Ove godine centralna tema panel dijela programa je “Samoodrživost festivala”, a prateći kulturno-umjetnički, pre svega muzički program, ima istu temu kao i prošle godine, a to je dizanje svijesti o plodnosti stvaralaštva domaćih umjetnika i njihova prezentacija stručnoj javnosti regiona, koju KONTAKT okuplja u Beogradu.

Konferencija će i ovoga puta okupiti sve one koji podstiču stvaralaštvo i trude se da industriju zabave podignu na viši nivo, jer je ona veoma važna privredna kategorija. Tako će se predstavnici Nektar OK Festa i ove godine naći u društvu najboljih, jer su svoje prisustvo konferenciji potvrdili: Exit, Sea Splash, Lovefest, Taksirat, Belgrade Beer Fest, Dimensions, Dev9t, Southern Soul, Sarajevo Beer Fest, HilsUp…

Direktor Nektar OK Festa, Dubravko Suvara učestovaće na panelu „Samoodrživost festivala – finansiranje festivala“, a pored ovoga održaće se još i paneli: „Samoodrživost festivala – naplaćivati ulaznicu ili ne“; „Vođenje muzičkog posla – sa ili bez menadžera“; „Samoodrživost festivala drugi dio muzički profil festivala – DJ/Live koncerti“; „Regionalno muzičko novinarstvo“; (Ne)održivost malih koncertnih prostora“.

Kao jedan od festivala koji doprinosi kvalitetnijoj festivalskoj ponudi na širem regionalnom prosotru, zadovoljstvo nam je podjeliti dosadašnja iskustva i uspostaviti nove kontakte i partnerstva sa festivalskim istomišljenicima.