Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 68. godini

Umro Jasmin Stavros

Slavonski Brod: ​​Započeo​ najve​ći​ pop i rock festival u Slavoniji ​- ​CMC 200 Slavonija fest​ ​2022.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Podsjetimo, krajem marta ove godine potvrđeno je da Stavros boluje od raka kostiju

Hrvatski muzičar Jasmin Stavros umro je u srijedu nakon borbe s teškom bolesti u 68. godini života u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Stavrosu je u martu ove godine dijagnosticiran karcinom kostiju. Početkom aprila prebačen je iz Vinogradske bolnice u KBC Rebro u Zagrebu, a zatim i u bolnicu na Jordanovcu gdje je i umro.

Rođen je u Splitu 1954. kao Milo Vasić. Potječe iz muzičke porodice. Otac, djed i brat su se bavili muzikom, a majka je pjevala u splitskom HNK.

Od rane mladosti svirao je bubnjeve, a s 15 godina profesionalno je svirao u splitskim sastavima – Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More, prenosi Hina.

Osamdesetih godina je otišao u Ameriku, gdje se zadržao dvije godine i završio privatnu jazz akademiju Stanley Spector u New Yorku. Kao jedan od najboljih studenata iz Europe dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi.

Prije odlaska u Ameriku svirao je četiri godine udaraljke u HNK, a dirigirali su mu Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Bardeli, Papandopulo. Paralelno je snimao ploče i svirao u bendu Olivera Dragojevića i Meri Cetinić.
Surađivao je i s diskografskom kućom Ariol u Njemačkoj od koje je dobio ponudu da radi za njih kao studijski bubnjar.

Stavros je poznat, između ostalih, i po pjesmama uspješnicama “Umoran sam”, “Dao bih sto Amerika”, “Kad se prijatelji rastaju”.