Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ko će glumiti?

Uskoro nove epizode kultne serije “Seks i grad”

844452

Radnja romana doticat će se ljubavnih zavrzlama, dating scene, ali i prijateljstva nakon 50-ih, a radnja je, naravno smještena na Manhattanu, tačnije Upper East Sideu

Izgleda da treći film nećemo nikada dočekati, no priprema se nastavak kultne serije u kojem ćemo sigurno uživati. Naime, Candace Bushnell, autorica serije “Seks i grad” trenutno radi na novom nastavku serije u kojoj ćemo također pratiti živote Njujorčanki, no s jednom bitnom razlikom – glavne junakinje imat će pedeset, odnosno šezdeset godina.

Novi nastavci bit će bazirani na knjizi “Ima li još uvijek seksa u gradu?” koja će biti objavljana početkom avgusta ove godine. Priča se vrti oko kratkih, oštrih, satiričkih komentara o navikama ljubavi i upoznavanju muškaraca i žena u srednjim godinama koji su se zatekli u fenomenu modernog svijeta.

Moderne tehnologije, brži život i sve veća emancipacija žena, stres i karijere neupitno su promijenili navike izlazaka, spojeva, seksa, udvaranja ali i samu ljubav kao takvu.

Barem tako tvrdi autorica djela, koje će biti pretočeno u televizijski format. Kako prenose strani mediji, prava na korištenje kupili su produkcijska kuća Paramount i Anonymous Content.

Radnja romana doticat će se ljubavnih zavrzlama, dating scene, ali i prijateljstva nakon 50-ih, a radnja je, naravno smještena na Manhattanu, tačnije Upper East Sideu. Kako je najavljeno, dio radnje bit će i posvećen pritisku kojeg žene osjećaju ne bi li zadržale mladolik izgled.

“Prije se od ‘penzionera’ nije očekivalo mnogo osim da ostare i prepuste se novoj fazi života. Od njih se nije očekivalo da vježbaju, pokreću nove poslove, presele se u drugu državu, imaju povremeni seks s neznancem i kreću iznova u bilo šta. No, upravo tako danas izgledaju životi mnogih žena u 50-ima i 60-ima. Sretna sam što imam priliku tu bogatu složenost njihove stvarnosti prikazati na televiziji”, rekla je Bushnell.

Još uvijek nije poznata glumačka postava najavljene serije.