Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemački mediji

Bild o Mirnesi koja se traži zbog krađe milion eura: “Hvalila se luksuznim životom”

mirnesa

Kako je već ranije objavljeno, policija traži 42-godišnjaknju, a raspisana je i nagrada u iznosu od 37.500 eura

Mirnesa S. (42), s područja BiH, tražena je u Njemačkoj zbog krađe milion eura iz firme za prijevoz novca u kojoj je radila. Za njom je raspisana i nagrada od 32.500 eura

Viđao sam je kada bi šetala, bila je doista upadljiva pojava. Svojevremeno je govorila kako radi kao menadžerica jedne podružnice, rekao je komšija porodice Mirnese S. (42) za njemački Bild nakon što je za njom raspisana potjernica zbog krađe milion eura.

Sve se odigralo 14. oktobra, a firma je krađu otkrila istog dana. Sad joj prijeti 10 godina zatvora, a policija moli sve ako je prepoznaju da im čim prije dojave lokaciju. Objavili su i kako je nagrada za korisne informacije koje bi mogle dovesti do hapšenja 32.500 eura.

Prema istrazi novinara Bilda, Mirnesa se hvalila kako živi luksuznim životom. Prema objavljenim fotografijama na Instagramu, rado je pokazivala svoje skupe torbe, nakit i satove. Rado je pozirala na luksuznim zabavama, a navodno ima i atraktivni profil na platformi OnlyFans. Otkriveno je i kako je prijatelji zovu Miki, a navodno je radila i kao konobarica u Stuttgartu. Kasnije je dobila bolje plaćeni posao kao telefonski operater u firmi za transport novca čime se okoristila.

Kako je već ranije objavljeno, policija traži 42-godišnjaknju, a raspisana je i nagrada u iznosu od 37.500 eura.

Osumnjičena žena je visoka 174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do uhićenja 42-godišnjakinje.

– Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici neka se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778 – priopćila je njemačka policija.