Taj ludi svijet

Tajland

Kobra prestravila vrtlara, eksperti su je jedva uhvatili nakon pola sata (FOTO)

08/10/2020

Konačno, nakon pola sata se kraljevska kobra donekle izmorila

U tajlandskoj provinciji Chanthatburi članovi tamošnje službe za zaštitu životinja imali su pune ruke posla, objavio je Yahoo news.

Njihov miran dan prekinuo je poziv prestravljenog vrtlara koji je u svojem voćnjaku ispod jednog drva naišao na divovsku kraljevsku kobru. Prema njegovim riječima, kraljevska kobra se ponašala prilično agresivno i pokušala ga je ugristi, što je zapravo netipično ponašanje za ovu zmiju.

Kad su dvojica pripadnika službe za zaštitu životinja stigli do uplašenog čovjeka ugledali su čak četiri metra dugu kraljevsku kobru koja nije pokazivala baš nikakvu želju da napusti vrt.

Prvo su je pokušali uhvatiti hvataljkom, ali ogromna zmija postala je vrlo nasilna te je krenula u napad i pokušala ugristi dvojac koji ju je došao “spakovati” na sigurno.

U jednom trenutku je čak i krenula u potjeru za osobom koja se snimala cijelu operaciju, a nije bilo ni govora da će se približiti plastičnoj kutiji u koju su je željeli staviti.

Konačno, nakon pola sata se kraljevska kobra donekle izmorila te ju je dvojac iz službe za zaštitu životinja konačno uhvatio i potom spremio u kutiju.

– Ova kraljevska kobra bila je baš žestoka, a imala je i vrlo snažno tijelo. Nikako se nije dala staviti u kutiju, što nije ni slično ni jednoj zmiji s kojom sam do sada imao posla – rekao je Sergeant Natthaphon,jedan od članova službe za zaštitu životinja.

Zmija je nakon hvatanja odvedena u obližnji centar za reptile na kratki oporavak nakon čega će se pustiti u divljinu, čim dalje od naseljenih mjesta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.