Taj ludi svijet

aljaska

Medvjed ubio vojnika, kobna greška je bila što se približio jazbini s mladuncima

13/05/2022
Foto: Screenshot/YouTube

Medvjed je napao vojnika u udaljenom dijelu vojne baze, a dosadašnji podaci koji su prikupljeni ukazuju da je ovo bio "defanzivni napad ženke medvjeda koja je željela da zaštiti mladunčad"

Američka vojska identifikovala je vojnika koga je ove sedmice ubio medvjed tokom vojne vježbe na Aljasci.

Vojska SAD je u saopštenju navela da je vodnik Seth Michael Plant (30) proglašen mrtvim u bolnici u glavnom gradu Aljaske, Anchorageu, nakon što ga je napao medvjed u utorak, prenio je AP.

Još jedan vojnik je zadobio povrede u napadu na vojnom poligonu zapadno od Anchoragea.

Plant je rodom sa Floride, a bio je u bazi na Aljasci od 2021. godine.

Američka vojska navodi da će istražiti cijeli slučaj.

Ministarstvo Aljaske za ribu i divljač saopštilo je da je u blizini nađena jazbina sa dva mladunca mrkog medvjeda.

Seth Michael Plant

Ministarstvo dodaje da je, nakon napada, medvjed prišao oblasti gdje se desio incident i zvaničnici koji su se javili na poziv koristili su sprej za medvjede, iritant koji može da otjera ove divlje životinje, pa je medvjed pobjegao.

Medvjed je napao vojnika u udaljenom dijelu vojne baze, a dosadašnji podaci koji su prikupljeni ukazuju da je ovo bio “defanzivni napad ženke medvjeda koja je željela da zaštiti mladunčad”.

Ministarstvo je saopštilo da može da ubije medvjede koji se smatraju javnom prijetnjom ili koji su bili umiješani u smrtonosne napade.

Kamera za nadzor divljači koja je postavljena tokom istrage ukazuje da se medvjed vratio u jazbinu i otišao sa mladuncima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.