Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Tokom vožnje vidjeli zmiju u automobilu, spašavali ih vatrogasci

zmima
Foto: Screenshot/Facebook

Nesvakidašnja situacija se dogodila u krugu ispostave tuzlanskih vatrogasaca u Kreki

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla danas su imali nesvakidašnju intervenciju, kada su iz automobila izvukli zmiju.

Nesvakidašnja situacija se dogodila u krugu ispostave tuzlanskih vatrogasaca u Kreki.

Tako je u toku obavljanja redovnih aktivnosti vatrogasaca u krug vatrogasnog doma užurbano ušao automobil. Vozač i putnici panično su napustili vozilo, nakon što su tokom vožnje primjetili zmiju.

– U motornom prostoru ispod haube zavukla se zmija koju su primjetili tokom vožnje. Odmah smo ustanovili da je u pitanju naša domaća zmija smuk koja je kao što je opće poznato korisna u životinjskom lancu. Nakon što smo je pažljivo izvadili pustili smo je u prirodno stanište – istakli su iz PVJ Tuzla.

U objavi na Facebooku iz PVJ Tuzla su istakli da je posao vatrogasaca dinamičan i da se u njemu nikad ne zna sa kakvim situacijama se moogu susresti.

– Ali što je najbitnije mi smo tu da vam pomognemo u opsegu naših mogućnosti – istakli su vatrogasci, prenosi Tuzlainfo.

🚒👨‍🚒 Nesvakidašnja situacija se dogodila u krugu ispostave Kreka PVJ Tuzla. Naime, u toku obavljanja redovnih aktivnosti tokom dana jedno vozilo je užurbano uletilo u krug vatrogasnog doma a vozač i putnici panično napustili vozilo. Razlog potpuno neočekivan. U motornom prostoru ispod haube zavukla se zmija koju su primjetili tokom vožnje. Odmah smo ustanovili da je u pitanju naša domaća zmija Smuk koja je kao što je opće poznato korisna u životinjskom lancu. Nakon što smo je pažljivo izvadili pustili smo je u prirodno stanište. Naš posao je zaista dinamičan i nikad ne znamo sa kakvim situacijama se možemo susresti. Ali što je najbitnije mi smo tu da vam pomognemo u opsegu naših mogućnosti.👨‍🚒Vaši TUZLANSKI VATROGASCI!

Posted by Tuzlanski vatrogasci on Monday, May 8, 2023