Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Torba napravljena od mrtve mačke prodaje se za 1.400 dolara

torba mačka

Novi modni detalj koji se od skora našao u ponudi znači kako vlasnik neće morati brinuti da li je kupio “mačka u vreći” – jer vreća je mačka.

Bizaran i vjerovatno morbidan predmet – uključujući i netaknu mačiju glavu – spreman je za prodaju u aukcijskoj kući TradeMe sa Novog Zelanda, a početna cijena je 1.400 dolara, piše Daily Mail.

Torbu je napravio profesionalac za prepariranje Clare Hobbs koji ovim predmetom želi “izraziti svoju umjetničku strast i želju za nadrealnim inžinjeringom, naročito uz pomoć divljih i domaćih mačaka”.

Također se navodi da niti jedna životinja nije ubijena tokom izrade njegovih predmeta.

“To svakako nije torba za svakoga, ali mi vjerujemo da postoji neko ko želi da je posjeduje. Nadamo se da će u narednim danima aukcija privući veliki broj zainteresranih”, rekao je Logan Mudge, glasnogovornik aukcijske kuće TradeMe.

torba mačka2

Uprkos tome, veliki dio javnosti su osudili ovaj potez Hobbsa.

Direktor organizacije “Save Animals From Exploitation” Hans Kriek osudio je izradu ovog predmeta nazvavši ga neukusnim i uvredljivim.

“Ako bi ovakvu torbu napravili od čovjeka bilo bi apsolutno neprihvatljivo. Pretvoriti mačku u torbu gore je od pretvaranja slonove noge u štap za kišobran”, rekao je Kriek.

Na Novom Zelandu je legalno provođenje taksidermije na životinjama koje su umrle prirodnim putem ili su eutanizirane.