Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čudo od djeteta

Trebao diplomirati s devet godina, sada su ga roditelji ispisali s fakulteta

simons2

Nije ni čudno da se svi otimaju za ovog pametnog momka koji je sa samo osam godina završio srednju škol

Devetogodišnjak iz Amsterdama zapanjio je svijet zbog svojih nevjerovatnih intelektualnih sposobnosti, zbog kojih je trebao postati najmlađi diplomirani student elektrotehnike na svijetu.

Ipak, broj ispita koje mora riješiti do Božića spriječio ga je u njegovom naumu, zbog čega bi Laurent Simons trebao diplomirati tek sredinom sljedeće godine.

U želji da mu olakša pretrpani raspored, Univerzitet iz Eindhovena malog genijalca je prebacio na manje zahtjevan program, što se njegovim roditeljima nije svidjelo, zbog čega su ga odmah ispisali s fakulteta.

“Do prošle sedmice sve je bilo u redu, a sada odjednom traže odgodu od šest mjeseci”, rekao je Alexander Simons, dječakov otac.

Otac sumnja na to da je Univerzitet odgodio njegovu diplomu jer su oni svakako planirali upisati Laurenta na doktorat drugog fakulteta.

“Vrlo neobično je da se sve ovo događa u vrijeme kada smo dovršavali svoje planove za Laurentov doktorat na drugom univerzitetu. Laurent je jedinstven projekt te svi žele biti dio toga”, rekao je Simons.

Nije ni čudno da se svi otimaju za ovog pametnog momka koji je sa samo osam godina završio srednju školu i upisao studije, a osim visokim koeficijentom inteligencije od 145 može se pohvaliti i fotografskim pamćenjem.