Taj ludi svijet

srbija

Uhapšen jer je umjesto u izolaciju otišao u kafanu

16/03/2020

Za krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” zaprijećena je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora

Muškarac iz Varvarina u Srbiji je zbog kršenja naredbe o samoizolaciji od 14 dana koja mu je određena ranije, priveden na saslušanje u Osnovno tužilaštvo u Kruševcu zbog krivičnog djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

On je umjesto u kućnu izolaciju, koju mu je odredila sanitarna granična inspekcija Ministarstva zdravlja po povratku u zemlju iz inostranstva, jučer otišao u kafanu, saznaje Tanjug.

Nakon saslušanja, tužilaštvo mu je odredilo nadzor policije u samoizolaciji, a krivičnu prijavu protiv njega podnijet će u redovnom postupku.

Za krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” zaprijećena je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora.

U Srbiji je jučer uvedeno vanredno stanje i svi srpski državljani će, ako dolaze iz područja zaraženih korova virusom, morati da budu u samoizolaciji – karantinu od 14 dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.