Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen muškarac koji je motornom pilom ozlijedio pet osoba

policija_svica

Švicarska policija uhapsila je Franza Wrousisa (50), muškarca osumnjičenog za napad motornom pilom u kojem je, u gradu Schaffhausenu, ozlijeđeno petero ljudi.

Kako javlja BBC, uhapšen je u gradu Thalwilu, 60 kilometara od Schaffhausena. U potrazi za Wrousisom je učestvovalo više od 100 švicarskih i njemačkih policajaca.

Franz je u ponedjeljak upao u podružnicu osiguravajuće kuće i napao ljude motornom pilom. Petero je ozlijedio od kojih dvoje teško.

Oni koji ga poznaju kažu da je Franz introvertiran. Od 2014. do 2016. je živio sam u malom stanu. Nakon saobraćajne nesreće primao je pomoć. Nesreća je za njega bila trauma i nakon nje se promijenio. Njegov bivši najmodavac kaže da se iz stana iselio gotovo preko noći i da je ostavio gotovo sve svoje stvari.

Prije tri mjeseca prijavio se u hotel. Vlasnik hotela kaže da je u hotelu htio ostati mjesec dana, ali im je rekao i da treba odmak od ljudi. Rekao je da je naručio VW Caddy s kojim će otići u brda i maknuti se od svijeta.

S vremenom je počeo svojim ponašanjem iritirati ljude u mjestu pa su ga prijavili policiji. Policija ga nije našla, nego mu je samo ostavila podsjetnicu i tražili su ga da im se javi.

Nakon napada tražili su ga cijelu noć, ali bezuspješno. Bio je klijent i imao je zdravstveno osiguranje u podružnici u kojoj je napao ljude.