Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prenosio samoubistvo uživo, pustio da ga ujede zmija otrovnica (VIDEO)

arslan (2)

Arslan Valeeev (31), poznati video-bloger i stručnjak za zmije iz Sankt Peterburga, izvršio je jedno od najbizarnijih samoubistava: dozvolio je da ga njegov kućni ljubimac, otrovna zmija crna mamba ujede, i sve je prenosio uživo na internetu.

Razlog za samoubistvo bio je razvod braka, prenosi Daily Mail. U krajnje uznemirujućem video-snimku, Arslan je ubrzo nakon ujeda počeo da gubi koncentraciju i moć govora, a udovi su mu postali otečeni. Dok je još imao mogućnost govora, zamolio je gledaoce da pozovu njegovu ženu.

– Zdravo….Dakle, prijatelji….Vrijeme je da uradim ono što se mora. Uradiću to uživo – kaže Arslan na početku snimka, a zatim na kratko izlazi iz kadra. Tada se začuo jauk, i pretpostavlja se da je to bio trenutak ujeda zmije.

Zatim se vratio svojim gledaocima.

– Ako ću da umrem, neka bude tako. Do tada ću ostati još malo sa vama. Za svaki slučaj, na mom mobilnom je memorisana poruka za Katyu… Recite joj da sam je mnogo volio – rekao je Arslan, a zatim pogledao trag krvi na mjestu ujeda i dodao:

– Divno, zar ne? Ne mogu da vjerujem da mi se ovo dešava. Zbogom svima… – rekao je, a zatim naglas pročitao broj telefona svoje bivše supruge:

– Ovo je Katyin broj. Ako neko uspije da je kontaktira, bilo bi mi jako drago. Zbogom.. Prokletstvo, drhtim – rekao je Arslan za kraj.

Iako se trenutak ujeda zmije na snimku ne vidi, Valejev, inače bivši čuvar u zoo-vrtu, pokazao je gledaocima tragove ujeda otrovnice. Na kraju snimka vidi se kako Valejev teško ustaje i tetura se ka toaletu, gdje je ubrzo i preminuo.

Bloger i njegova supruga Ekaterina “Katya” Pyatyzhkina bili su poznati širom Rusije kao kreatori nekoliko izuzetno gledanih YouTube kanala o zmijama i ostalim egzotičnim životinjama. Njihovi snimci imali su na hiljade pregleda.

Kako je otkrio prijatelj preminulog Valeeeva, on je navodno 4. augusta saznao kako ga supruga vara, nakon čega ju je pretukao. Uslijedio je ekspresan razvod, a Valeeev je u javnom obraćanju prije nekoliko dana uputio javno izvinjenje svojoj supruzi.

https://www.youtube.com/watch?v=GIF30dvsZ1w

Katya je ubrzo uplovila u novu vezu, što je bio okidač za Arslanovo samoubistvo, piše Daily Mail.

Najmanje jedan od gledalaca odmah je pozvao hitnu pomoć, koja je stigla dok je Valeeev još bio živ. Međutim, preminuo je po dolasku u bolnicu.

Dan prije smrti, na svom YouTube kanalu najavio je “specijalan video”, u kojem će glavnu ulogu imati njegova mamba.