Taj ludi svijet

provokacije u hrvatskoj

Vučićev propagandista na grobu Olivera Dragojevića ostavio knjigu Miloševića

08/08/2022
Foto: Facebook

Kako se vidi iz objave od 1. augusta, Rodić je baš u vrijeme kada se obilježavala godišnjica smrti Olivera Dragojevića posjetio njegov grob u Veloj Luci

Propagandist srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, kolumnista Večernjih novosti i urednik sedmičnika Pečat Filip Rodić ovih se dana odmarao u Hrvatskoj i na Facebooku je objavio nekoliko fotografija.

Kako se vidi iz objave od 1. augusta, Rodić je baš u vrijeme kada se obilježavala godišnjica smrti Olivera Dragojevića posjetio njegov grob u Veloj Luci i na njemu ostavio knjigu ratnog zločinca Slobodana Miloševića “Godine raspleta”.

Radi se o zbirci njegovih govora, prenosi Index.

Rodić je objavio i fotografiju iz Jasenovca 28. jula, odnosno par dana nakon što je Vučiću Hrvatska zabranila odlazak u Jasenovac. Komentirao je da je “bio u privatnom posjetu” i da su ga vjerovatno pustili “jer se nije javio Miloradu Pupovcu”.

Na jednoj od objava vidi se i komentar historičara Nemanje Devića, koji je bio angažiran na procesu rehabilitacije Draže Mihailovića. Rodić piše: “Morem plovi jedna mala barka…”, a Dević odgovara: “Morem plove Četnici.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.