Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Al Dino: Mom sinu će rane zacijeliti, ali šta će biti sa drugim dječacima

al dino – prscr (1)
FOTO: Screenshot

“Razmišljao sam šta bi bilo da se moj Harun gušio u moru, a ovih pet dječaka bili na obali. Tvrdim da bi svih pet dječaka skočili, zaplivali i izvukli ga na obalu. I bili bi heroji nacije…

Pjevač Aldin Kurić, poznatiji kao Al Dino, otac jednog od napadnutih dječaka u barskom naselju Šušanj, kaže da pored reakcije nadležnih institucija, roditelji moraju zajedno da rješavaju problem, te ističe da će njegovom sinu modrice izblijediti, ali, prema njegovim riječima, treba pomoći djeci koja su u ovom učestvovala, a jedini lijek su, kako je poručio, ljubav i opraštanje.

Podsjetimo, dvojica mladih sportista Atletskog kluba Sarajevo napadnuti su u subotu naveče u Crnoj Gori, u Baru, a jedan od njih je sin Al Dina.

Pjevač navodi da se roditelji djecom ne bave dovoljno, da djeci nedostaju ljubav i pažnja, te da je njihovo agresivno ponašanje zapravo poziv u pomoć.

“Razmišljao sam šta bi bilo da se moj Harun gušio u moru, a ovih pet dječaka bili na obali. Tvrdim da bi svih pet dječaka skočili, zaplivali i izvukli ga na obalu. I bili bi heroji nacije… Treba da pomognemo toj djeci i njihovim roditeljima. Naravno, treba i institucije da odrade svoj posao. Da ne bude ovo vijest koja traje dva, tri dana”, kaže Kurić za Televiziju E.

Dodaje da su roditelji čija su djeca učestvovala u incidentu u Baru u mnogo većem problemu.

“Mom sinu i njegovom drugu rane će zacijeliti. Stavljaćemo obloge, modrice će izblijediti. Ali ovim dječacima ne možemo to riješiti oblogama. Znači, moramo naći pravi lijek. A jedini lijek je pravi pristup prema toj djeci, jedini lijek je ljubav, jedini lijek je opraštanje”, poručuje Kurić.