Život i zdravlje

Adam Deering

Banka mu nije dala kredit, on je kupio nakon 18 godina

15/10/2020

Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao keša i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga, objašnjava Adam

Adam Deering (39) nije imao ni dolara kada se prije 18 godina uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Manchestera, kako bi pokušao da dobije kredit i započne biznis.

Odbili su ga tada momentalno, pod izgovorom da je mlad i neiskusan. U tom trenutku, Deering je radio na podu jedne male kancelarije, jer sebi nije mogao priuštiti ni stolicu,  a onda je 2014. godine svoju kompaniju prodao za pet miliona funti, piše Manchester Evening.

Kako bi se bar malo “osvetio” lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, godinama kasnije kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

“Tako sam prošle nedjelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini!”, napisao je britanski biznismen na svom profilu na Instagramu.

“Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao keša i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga”, objašnjava Adam.

Međutim, žena koja je u to vrijeme bila menadžer odbila je da mu da kredit.

Uprkos problemima, ovaj preduzetnik je uspio da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom. Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik. Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije.

Inače, bio je problematičan tinejdžer, sa 14 godina izbačen je iz škole jer je polupao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston gdje je konstantno mijenjao poslove.

Zgrada banke koju je kupio biće potpuno renovirana i dobiće prenamjenu.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.