Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Braća blizanci se prvi put sreli nakon 70 godina

braca-blizanci1

Braća blizanci George Skrzynecky i Lucian Poznanski, proveli su čitav život odvojeni, nakon što su ih dvije različite porodice usvojile po završetku Drugog svjetskog rata.

George i Lucian su rođeni u Njemačkoj nakon što je njihova majka, inače Poljakinja, oslobođena iz jednog od koncentracijskih logora. Nažalost, vrlo brzo nakon toga je teško oboljela, a dječaci su odvedeni u Poljsku i usvojeni.

Godinama nisu ni znali jedan za drugog, sve dok George nije odlučio istražiti svoje korijene i provjeriti ima li živućih članova porodice.

Saznao je da ima brata, ali bilo je potrebno pola stoljeća da ga uspije naći, i to uz pomoć Restoring Family Links programa Crvenog križa.

“Nisam znao kada će se to dogoditi, ali uvijek sam znao da ću jednoga dana naći svog brata”, rekao je George.

“Kada je saznao da postojim, skoro je dobio infarkt. Ja nisam mogao suspregnuti emocije, bio je to golemi šok”, prisjeća se pak Lucian trenutka kada su braća saznala istinu.

Na zajednički susret George je doputovao iz SAD-a, kamo se u međuvremenu odselio. Prvi zagrljaj na aerodromu bio je vrlo emotivan, uz mnogo suza i smijeha.

“Ovo je bolje od dobitka na lutriji. Samo želim imati svoga brata uz sebe”, rekao je Lucian.

“Prošlost ne možemo promijeniti. Događale su se strašne stvari, ratovi, smrti… I danas ljudi umiru u ratovima, porodice se odvajaju… To je jako, jako tužno. Mi smo imali sreću što je naša priča sretno završila”, dodao je George sa suzama u očima.

https://www.youtube.com/watch?v=R3OmgsXRIM0