Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serija legendarnog Attenborougha

Čopor hijena okružio usamljenog lava, a onda se pojavio njegov prijatelj

lav – hijene

Brojne scene iz serije postala su viralne na društvenim mrežama

David Attenborough prošli mjesec najavio je kako se nakon više od 60 godina seli na Netflix, zbog blockbuster serije “Our Planet”, kojom želi pokrenuti svijet.

Nova serija legendarnog Attenborougha bit će emitirana u aprilu 2019. godine, a ovih dana u centru pažnje posljednja je serija koju je snimio za britansku televiziju, “Dynasties”.

Dosad je emitirano pet epizoda, a brojne scene iz serije postala su viralne na društvenim mrežama. Jedna od njih je i scena žestokog napada čopora hijena na usamljenog lava, a koja je gledatelje ostavila bez daha.

Taman kad su mnogi gledatelji pomislili kako od lava neće ostati ništa, u kadru se pojavio drugi lav koji je čuo krikove napadnutog lava. Situacija se odmah drastično promijenila, a zašto je scenu samo na YouTubeu dosad vidjelo gotovo 11 miliona ljudi, pogledajte ispod.

Inače, 92-godišnji Sir David Attenborough i BBC zaslužni su za neke od najspektakularnijih dokumentaraca iz prirode, uključujući “Planet Earth”, “Blue Planet”, oba u dva nastavka, “Frozen Planet”, “Life on Earth” i mnoge druge.