Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"tuzla je to"

Dario iz poštovanja prema prijateljima odlučio ispostiti nekoliko dana ramazana

dario ramazan
FOTO: Facebook / Privatna arhiva
Dario i prijatelji zajedno na iftaru

Iftarima prisustvuje svake godine, na poziv svojih prijatelja, a sada se odlučio ispostiti nekoliko dana mjeseca ramazana

Dario Matić iz Tuzle odlučio je ispostiti nekoliko dana u mjesecu ramazanu, a sve iz poštovanja prema svojim prijateljima islamske vjeroispovijesti.

“Grad k’o grad, ali ljudi su posebni. Otac mi je pravoslavac, majka pokojna katolkinja, djevojka muslimanka, moji prijatelji većinom muslimani. Ne osjeti se ko je ko. Nacionalizam je za ljude niže vrijednosti…”, ističe Matić.

Iftarima prisustvuje svake godine, na poziv svojih prijatelja, a sada se odlučio na potez vrijedan poštovanja. Ispostiti nekoliko dana ramazana.

Obavili su iftar, iftario sam sa njima

“Ove godine iz poštovanja, iz solidarnosti sam odlučio makar sedmicu da radim što i oni rade. Ne jedu i ne piju tokom dana, poste… Tako sam i ja jutros u 4:20 i tek navečer u 19:12. Obavili su iftar, iftario sam sa njima. Jedan od najvećih krivaca je i moj prijatelj Edin Hadzić. Zaista sam uživao u današnjem danu, imam još šest dana kako sam si obećao”, poručio je Dario.