Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Društvene mreže

Djevojka oduševila sve trikom za pranje bijelog veša (VIDEO)

McCauley kaže da za pranje nikada ne koristi hemikalije poput izbjeljivača za veš, već se oslanja na sodu bikarbonu i bijelo sirće sa kvalitetnim deterdžentom

Korisnica TikTok-a Carolina McCauley iz Australije često dijeli jednostavne i efikasne trikove za vođenje domaćinstva na društvenim mrežama, a nedavno je podijelila i savjet za pranje bijelog veša bez hemikalija.

McCauley kaže da za pranje nikada ne koristi hemikalije poput izbjeljivača za veš, već se oslanja na sodu bikarbonu i bijelo sirće sa kvalitetnim deterdžentom.

Da bi odjeća što duže ostala bijela, dodaje, sušenje na suncu pomaže i vešu, a sa pomenutim sastojcima pere svu lakšu odjeću, od sportske opreme do krpa i peškira.

“Prvo provjerite da li je bubanj mašine čist, a prije nego što stavite prljavu odjeću u njega, sipajte pola šolje sode bikarbone”, kaže ona i u posudu za deterdžent nalijte malo bijelog sirćeta.

Savjetuje da se bijeli veš pere na visokoj temperaturi i suši na sunci kad god je moguće. Ovaj jednostavan savjet oduševio je njene pratioce na TikToku, prenosi The Sun.

@carolina.mccauley? Laundry Hack – how to get your white clothes whiter ?#laundryhacks #alwayslearning #homehacks #cleantok #cleaninghacks

♬ Scream & Shout – will.i.am