Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Životinjski instikt

Evo šta se desi kad pravilno odgojite psa: Požar im zahvatio kuću, spasio ih pitbull

pitbul

Kada je ušla u sobu, vidjela je psa kako je uhvatio dijete za pelenu i pokušava je izvući van

Ljudi obično imaju predrasude prema pitbulovima i sličnim pasminama. Smatraju ih zastrašujućim i opasnim, no u pravim rukama oni su odani prijatelji puni ljubavi, što dokazuje i ova priča. Za porodicu Chaichanhda je sve počelo kao svaka noć do tada. Roditelji su otišli spavati u jednu sobu, a beba je spavala u svojoj sobi.

Nisu znali da će noć biti pravi pakao, ali ni da će njihov pas Sasha spasiti cijelu porodicu. Stan porodice Nane Chaichanhde u Stocktonu u Kaliforniji je zahvatio požar koji je počeo u stanu do njihovog.

Ženka pitbula Sasha je bila u dvorištu i počela je glasno lajati pred vratima stana kako bi ih upozorila na opasnost. Nana svoju kujicu staru osam mjeseci nikad nije čula da tako laje i otišla je provjeriti o čemu se radi. Znala je da nešto nije kako treba. Vatra se širila posvuda, a Nana je pokušavala doći do sobe u kojoj je spavala sedam mjeseci stara beba.

Kada je ušla u sobu, vidjela je Sashu kako je uhvatila dijete za pelenu i pokušava je izvući van i spasiti od požara. Nana je brzo reagirala i uzeli Sashi bebu te su se probile kroz požar i spasile. Zahvaljujući kujici Sashi, ova porodica je preživjela, no njihov stan je potpuno izgorio. Trenutno žive kod rođaka dok se njihov stan ne obnovi.

Nana je izjavila da bi, da nije bilo hrabre kujice Sashe, ona vjerovatno i dalje spavala i ugušila se zajedno s djetetom. Obećala je Sashu počastiti hrpom poslastica i igračaka.