Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martina Mlinarević Sopta iz bolnice poslala poruku Draganu Čoviću

martina mlinarevic sopta

Bh. književnica i kolumnistica Martina Mlinarević Sopta, koja se u posljednjem periodu bori sa rakom dojke na svom je Facebook profilu objavila status o uslovima u bolnici, te prozvala člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

– Kad spletom sjebanih okolnosti opet završiš u bolnici, bilo bi poželjno da se ne sekiraš radi svakakvih sranja i ne ganjaš nikakvu pravdu. Bilo bi poželjno da si zbog situacije koja te zadesila u zadnjih pola godine shvatio da nikakvu pravdu u kriminalnoj nakupini zvanoj Bosna i Hercegovina izganjati nećeš moći, osim sto ce borba u tebi samome izniknuti rakom. Pa džaba. Na snježnu, prehladnu noć i jutro u bolnici nema grijanja. Kažu nema ga, tako normala, cijelu zimu.

Uz sve ostalo čega nema u bolnici (a ima bar komadića ljudskosti kao sto je bila jučerašnja sjajna ekipa na CUM-u). Toalet papir kao prva stvar koju nosiš sa sobom od kuće, ako planiraš na WC tih dana. Dok ležiš ispod dvije deke, u Stegerovom duksu sto ti ga je donio u noć, i slušaš dragu bakicu pored sebe kako se smrznuta pokušava ogrijati pozivom svom sinu, ljubavlju kroz slušalicu, shvaćaš da je sretan svatko onaj ko je otišao zauvijek iz ovog jada, ne osvrćući se. Dobro jutro Dragane Čoviću, nadam se da ti je toplo. I materi tvojoj također, napisala je Sopta.