Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Usvojena sa tri godine

Nakon 70 godina pronašla majku

pauline333

Ko bi rekao da će 73-godišnjakinja pronaći svoju majku

Pauline Jones iz Dublina imala je samo tri godine kada su je posvojili iz Centra za majke i bebe u Irskoj. Danas je Pauline 73-godišnjakinja i nedavno je konačno upoznala svoju biološku majku Kathleen (94).

Prije dvije godine Pauline je odlučila kako bi voljela upoznati svoju biološku majku.

Odlučila je napraviti DNK test te tako pronaći bilo što o historiji svoje porodice. Nakon godina traženja i upoznavanja s daljnjim rođacima, Pauline je konačno upoznala svoju majku u novembru prošle godine.

– Ne mogu vjerovati. Toliko ličimo. Uplašila sam se kada sam ju prvi put vidjela. Imamo slične pokrete i geste. Sve vrijeme sam pokušavala to nekako ‘probaviti’. Ko bi rekao da će 73-godišnjakinja pronaći svoju majku – rekla je Pauline.

Kathleen živi u domu za starije u Dublinu, u ranom stadiju je demencije i tokom prvog posjeta svoje kćerke nije se mogla sjetiti da ju je uopće ikad dobila.

– Moj brat ju je pitao zna li ko sam ja. Pitao ju je sjeća li se da je prije puno godina dobila bebu koju je morala ostaviti u domu. Rekao joj je da sam ja Mary, tako me je ona htjela nazvati – rekla je Pauline.

Kathleen je prepoznala Pauline tek tokom njihovog trećeg susreta. Kada su je medicinske sestre upitale ko joj je došao u posjet, Kathleen je rekla: “Moja kćer”

Od tada, kaže Pauline, majka joj je svaki put sretna i nasmiješena kada se susretnu. Međutim, Pauline žali jer ju nije ranije upoznala.

– Da smo se sreli ranije, dobila bih više odgovora od nje. Brat mi je nedavno rekao da je oduševljen da smo se konačno pronašli, ali da smo izgubili 70 godina. Rekla sam mu da onda moramo iskoristiti najbolje godine koje su nam ostale – dodala je Pauline te istaknula kako ranije nije išla na testiranja jer nije htjela povrijediti svoje roditelje koji su je usvojili.

– Bila sam i uplašena da me moja biološka majka ne odbije. Ne bih se mogla nositi s tim. Konačno sam se odlučila na to jer moj sin i unuk nisu znali ništa o mojoj porodičnoj historiji, piše Mirror.