Život i zdravlje

beč

Natočio gorivo i pojeo obrok na benzinskoj u Austriji, pa dobio 180 eura kazne

20/01/2021
FOTO: Ilustracija

Muškarac se 8. januara zaustavio na benzinskoj kako bi natočio gorivo i nešto brzinski pojeo, a nekoliko dana kasnije stigla mu je kazna

Prije nekoliko dana u Beču, Dejan M. počastio se mesnom štruce i kolom na benzinskoj stanici. Nakon što ih je konzumirao na mjestu, kažnjen je sa 180 eura.

Dejan M. bio je vani u Döblingu 8. januara, kada se zaustavio na benzinskoj pumpi u ulici Heiligenstädter Strasse natočiti gorivo i na brzinu nešto pregristi. Kad je dobio mesnu štrucu i hladnu kolu koje je naručio odmah ih je konzumirao na licu mjesta. Međutim, nekoliko dana kasnije dobio je iznenađenje – tužba za ometanje posjeda, piše fenix-magazin.de.

Bečanin bi sada trebao platiti 180 eura jer je pojeo mesnu štrucu na benzinskoj stanici. Navedeni razlog je taj što je parkirao na mjestu više od 15 minuta.

“Prvo morate natočiti gorivo i doći na blagajnu, a zatim naručiti jelo i pričekati pripremu i na kraju sve platiti”, rekao je bijesni Bečanin u razgovoru za “Heute”.

Međutim, izgleda da nije jedini koji je dobio tužbu zbog ometanje posjeda na spomenutoj benzinskoj stanici. Na Googleu postoji nekoliko komentara nezadovoljnih kupaca koji su doživjeli slične stvari na istoj benzinskoj stanici. Primjerice, jedan od njih kupio je cigarete u trgovini i također mu je naplaćeno 180 eura – a to očito nije usamljeni slučaj.

Kao što je “Heute” izvijestio prije nekoliko sedmica, iza tužbe stoji privatna kompanija za nadzor parkinga, koju je nadležni vlasnik zadužio za nadzor posjeda. S čisto pravne tačke gledišta, advokat ÖAMTC-a Nikolaus Authried, savjetuje kupce da razgovaraju s vlasnikom nekretnine i pronađu zajedničko rješenje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.