Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljeni rezultati novog istraživanja o savršenoj veličini penisa

veza

U novom istraživanju pokušao se naći odgovor na jedno od vječnih pitanja: kolika je savršena veličina penisa?!

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu PLOS One, a pritom je otkriveno da heteroseksualne žene preferiraju veličinu penisa tek nešto malo veću od prosječne, što je u erekciji oko 15,2 cm dužine i 12,5 cm u opsegu. Ipak, to nije sve, jer se savršene mjere mijenjaju ovisno o prilici – radi li se o dugoročnoj vezi ili seksu za jednu noć.

U istraživanju su proučavani odgovori 75 heteroseksualnih žena u dobi od 18 do 65 godina. Svaka je ispunila upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti, ali i trenutnom statusu u ljubavnom i seksualnom životu, piše Huffington Post. Nakon toga žene su dobile priliku birati između čak 33 različita penisa iz 3D printera (napravljenih iz plave plastike da bi se “izbjegla biranja prema rasi”).

Pritom je otkriveno da žene vole veće penise za seks za jednu noć, ali gotovo neznatno veće. Kad je u pitanju seks za jednu noć, žene su birale penis od 16,3 cm, opsega oko 12,5 cm. Kod dugoročnih partnera idealan penis bio je dug 16 cm, s opsegom 12,2 cm.

“Budući da žene tipično imaju ugodniji i orgazmičniji seks u dugim vezama, za kratku seksualnu igru biraju veće penise da bi povećana fizička senzacija nadoknadila smanjenu psihološku povezanost”, objašnjeno je.

Također, u dugim vezama, muškarci često više obraćaju pažnju na partneričino tijelo i erogene zone, što bi mogao biti još jedan razlog što je ženama tad dovoljan manji penis.

Dakle, dobre vijesti za muškarce: “Budući da je kontekst važan, muškarci mogu zaključiti da je, kad je u pitanju veličina penisa, važnije da ‘odgovara’. Drugim riječima, žene preferiraju različite veličine iz različitih razloga u različito vrijeme pa su velike šanse da je svaki muškarac nečiji idealni”, poručila je jedna od istraživačica.

Zaključak (po tko zna koji put): Veličina nije toliko važna kad znate što radite.