Život i zdravlje

Izbjegnite ih

Ovo su greške zbog kojih će ženama svaki muškarac okrenuti leđa

17/01/2019

Mnoge žene misle da su muškarci prije svega seksualna bića i da će ga emotivno privući samo ako ga najprije privuku u seksualnom smislu

Da bi se dopale muškarcima, žene često svjesno, ali i nesvjesno, mijenjaju svoje ponašanje i rade neke stvari kojima mogu da postignu samo efekat suprotan od željenog.

Evo nekoliko grešaka zbog kojih će vam gotovo svaki muškarac okrenuti leđa:

1. Ostavljate utisak nesigurne žene

Čak i žene koje imaju najviše samopouzdanja ponekad sasvim slučajno znaju da ostave utisak nesigurne i nesamostalne osobe kojoj je muškarac preko potreban, a to je stvar koja muškarce odbija i ubija šanse za vezu. Takav utisak ostavljate željom za pokazivanjem u javnosti, govoreći ružno o vašem bivšem i govoreći ružno o drugim ženama. Ako negativno govorite o bivšem momku, negativno govorite i o sebi. Kada govorite ružno o drugim ženama, ističete sopstvene nesigurnosti.

2. Mislite samo na njegovu seksualnost, a ne na emocije

Mnoge žene misle da su muškarci prije svega seksualna bića i da će ga emotivno privući samo ako ga najprije privuku u seksualnom smislu. Žene često spavaju sa muškarcima u nadi da će na taj način njihovo viđanje prerasti u vezu. U stvarnosti, muškarci emotivnu i seksualnu vezu doživljavaju kao dva različita pojma.

3. Ne znate da prepoznate potencijal za vezu

Žene često vide potencijal za vezu tamo gdje ga nema. Ukoliko osjećaju snažnu privlačnost, ignorisaće razum i instinkte, te će previdjeti činjenicu da taj muškarac nije potencijal za vezu i nikada neće ni biti. Vrlo je važno prepoznati upozoravajuće znake, kao što su loše ili agresivno ponašanje, nezainteresovanost, varanje, udvaranje drugim djevojkama, već na samom početku kako biste sebe poštedjeli sve većih razočaranja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.