Život i zdravlje

Tajland

Pijani Slovenac uništavao plakate političara, pa se pravdao ljubavnim jadima

18/02/2019

Policija je Slovenca otkrila na temelju snimki video-kamera

Pedesetčetverogodišnji Slovenac pritvoren je proteklog vikenda u Tajlandu jer je iskalio bijes na izbornim plakatima stranke Palan Pracharat, na kojima je bila i fotografija premijera Prayut Chan-o-chaa, a nakon što je otkriven svoj je vandalizam policiji objasnio ljubavnim jadima.

Neimenovani slovenski turista oštetio je nožem na Valentinovo na istoku Tajlanda osam plakata lokalnog kandidata Chalonga Maralerta iz vojsci bliske stranke Palang Pracharat, a na plakatima je bio i lik premijera Prayut Chan-o-cha.

Policija je Slovenca otkrila na temelju snimki video-kamera, no pokazalo se da rupa na čelu premijera na plakatu nije bila uzrokovana nožem koji je otkriven kod Slovenca. On je ipak priznao da je oštetio plakate, s neobičnim objašnjenjem da je to učinio u pijanom stanju i zbog ljubavnog razočarenja, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Ispričao je da je za Valentinovo na večeri namjeravao zaprositi svoju tajlandsku prijateljicu, ali da cura nije došla na sastanak, pravdajući se obavezama koje ima kao volonterka u predizbornoj kampanji Chalonga Maralertau.

Zbog ljutnje i razočaranja Slovenac se iste večeri napio, a onda iskalio na plakatima s likom političara.

“Nisam je uspio dobiti ni na telefon, pa sam se napio, sjeo na motor i svoju srdžbu istresao na plakate”, navodno je policiji ispričao Slovenac kojeg je policija nakon priznanja oslobodila uz opomenu, odustavši od kaznene prijave za vandalizam.

Slovenac se nakon toga kandidatu Chalongu izvinio na konferenciji za novinare, a Chalong je njegovo izvinjenje primio na znanje i uvažio, prenose slovenski mediji.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.