Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podrška projektu „Evropska sedmica prevencije raka grlića maternice“

rak_grlica_materice_simptomi

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli, u saradnji sa klinikom za ginekologiju UKC-a Tuzla a na čelu sa načelnicom prof.dr. Dženitom Ljucom od 16. do 21. januara realizovaće tradicionalnu akciju obilježavanja “Evropske sedmice prevencije raka grlića maternice” u svim općinama našeg kantona. Akcija će biti bazirana na edukaciji o značaju prevencije i biće sprovedena u Bingo centrima u Lukavcu, Kladnju, Srebreniku i Tuzli.

U okviru ove aktivnosti, Zavod za javno zdravstvo TK i UKC Tuzla 19. januara organizovaće i akciju preventivnih pregleda i pretraga za otkrivanje raka grlića maternice, preglede općeg zdravstvenog stanja i mikrobiološke preglede vaginalnih briseva, za žene smještene u izbjegličkom naselju Mihatovići. Aktivnostima će biti obuhvaćeno 200 žena iz pomenutog naselja, kojima je kompanija Bingo donirala higijenske pakete koji sadrže osnovne artikle za ličnu higijenu.

U subotu, 21. januara 2017. u periodu od 12 do 16h u BINGO City Centru održat će se još jedna u nizu aktivnosti povodom obilježavanja „Evropske sedmice prevencije raka grlića maternice“, kada će pripadnice ljepšeg pola imat priliku da se informišu na koji način mogu da budu odgovornije prema svom zdravlju, redovno odlaze na preglede, ali i čuju iskustva žena koje su vodile borbu sa ovom opakom bolešću.

Također, za sve posjetioce centra bit će upriličen i koncert studenata završne godine Medicinskog fakulteta.

Pozivamo vas da nam se pridružite u Bingo City Center-u u 12 sati i da medijski ispratite ovaj događaj. Za izjave će biti dostupna gđa Maida Mulić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo i Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Obilježavanje u BINGO City Centru

U subotu, 21. januara 2017. godine u BINGO City Centru u periodu od 12 do 16 sati održat će se jedna u nizu aktivnosti povodom obilježavanja Evropske sedmice prevencije raka grlića maternice. U okviru ove akcije pripadnice ljepšeg pola imat će priliku da se informišu na koji način mogu da budu odgovornije prema svom zdravlju, redovno odlaze na preglede, ali i čuju iskustva žena koje su vodile borbu sa ovom opakom bolešću.

Također, u subotu će za sve posjetioce centra biti upriličen i mini koncert studenata završne godine Medicinskog fakulteta.

Procjenjuje se da svake godine u Bosni i Hercegovini najmanje 250 žena umre od raka grlića materice, a na godišnjem nivou čak njih 600 oboli.

BINGO City Center je odlučio da ove godine bude jedan od strateških partnera obilježavanja Evropske sedmice prevencije raka grlića maternice u BiH sa ciljem da dodatno utiče na povećanje svijesti žena, ali i cjelokupne javnosti, da moramo na vrijeme da brinemo o svom zdravlju i ne dozvolimo da se nama ili nekom nama bliskom dogodi bolest koja može da ima najgori ishod. Jer možemo da je spriječimo.