Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York

Pokušao oteti bebu iz kolica, ali u blizini se našao trener borilačkih vještina

otmicar 3

Pokušaj otmice snimljen je, a na videu se vidi kako Kemsley hvata muškarca, baca ga na zemlju

Njujorčanin je iskoristio poznavanje borilačkih vještina kako bi spriječio pokušaj otmice bebe u parku u New Yorku prošlog sedmice. Tako je zadržao muškarca 15 minuta dok policija nije stigla, piše New York Post.

Brian Kemsley, 33-godišnji trener Muay Thaija, uskočio je kada je vidio muškarca kako pokušava ugrabiti bebu u kolicima žene.

– Pokušavao sam ga odvući od majke i pustiti je da se skloni na sigurno … Ali pred kraj, također sam pokušavao zaštititi njega od rulje – rekao je za The Post.

NYPD je dobio dobjavu tog dana oko 15:35. Pokušaj otmice snimljen je, a na videu se vidi kako Kemsley hvata muškarca, baca ga na zemlju i drži ga tamo.

Dok ga je držao, Kemsley je rekao da je shvatio da je napadač emotivno nestabilan, i da mu se u jednom trenutku činilo da on misli da razgovara s bivšim predsjednikom Obamom u ovalnom uredu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian (@xbhkx)


– Ne uživam u jujitsuu, ne mislim da je trening posebno zabavan, ali ga jako poštujem jer je apsolutno bitan u uličnoj borbi i samoodbrani – rekao je u Instagram objava o incidentu.

– Želio bih naglasiti da kada je u pitanju sigurnost zajednice, razbijanje nekoga ne bi trebao biti prioritet – dodao je u drugom postu.

– Ne bismo se trebali pojaviti s palicama i početi tući ljude. Prioritet bi uvijek trebao biti rješavanje situacije što nenasilnije kako situacija ne bi eskalirala.

Napadača je tako držao 15 minuta do dolaska policije.