Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronašli novčanik pun novca, te ga odlučili vratiti turisti

novcanik233

U utorak oko 22 sata u Zadru, učenik Osnovne škole Petra Preradovića, Jordan Fuzul je pronašao novčanik. S njim je bio i otac Miro s kojim je dječak otvorio novčanik i pronašao oko 1.500 kuna gotovine i kreditne kartice. Sudeći po imenu i prezimenu na karticama, pretpostavili su da je riječ o nekom portugalskom državljaninu, očito turisti kojem je novčanik ispao.

Otac je smjesta nazvao policiju, ispričao im da su našli novčanik stranog državljanina, a zatim su pričekali policajce koji su došli i preuzeli novčanik.

“Policijskom službeniku predan je novčanik s oko 1.500 kuna i karticama te pokušavamo doći do vlasnika novčanika. Imamo sistem prijave turista preko kojeg su svi gosti evidentirani, a ako ne uspijemo policijskim kanalima, obratit ćemo se portugalskoj ambasadi u Zagrebu”, rekao je glasnogovornik policije Elis Žodan za Zadarski list.

U novčaniku nisu pronađeni dokumenti vlasnika, a nestanak novčanika nije prijavljen. Pretpostavlja se da se čovjek jednostavno pomirio s gubitkom novca, stoga će mu gesta poštenja zadarskog oca i sina sigurno uljepšati ljetovanje.