Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rečenica preko koje zaljubljene žene često prelaze

muskarac – zena

Ovakvi tipovi uopšte nisu toliko rijetka pojava. Toliko ih često zapravo srećemo da se takvo njihovo ponašanje smatra čak i normalnim. Ali nije normalno.

Naime, radi se o rečenici preko koje zaljubljene žene često prelaze kao da je ništa, sve u ime ljubavi i dobrih namjera.

“Šta si to obukla”, “Zar ćeš takva na ulicu”, “Ne misliš valjda u tome da ideš?”, “Ti si tako lijepa, šta će ti OVO” … konstrukcija je bezbroj, ali sve govore istu RUŽNU stvar maskiranu u dobročinstvo.

Znamo da će svaka zaljubljena žena prećutati ovakav komentar, iako u sebi osjeća kao da je pretrpjela udarac u stomak. Ako se i tebi nakon ovakve izjave tvog dečka utroba okrene i počne tahikardija, ne brini – sa tobom je sve uredu, ali sa njim nije!

Ovakvu rečenicu izgovoriće neko ko je krajnje nesiguran, neko ko ne želi da NJEGOVU žensku bilo ko drugi pogleda, neko ko na djevojku gleda kao na svoje vlasništvo, kao na stvar, a ne na osobu. Na kraju krajeva, to je neko ko nikad neće razumjeti žensku dušu, ni poštovati pravo svakog živog bića na slobodu.

To je sasvim dovoljan razlog da mu zauvijek okreneš leđa i ponosno u svojoj novoj haljini, odlepršaš u zalazak sunca… sama.

Ova mala i naizgled naivna rečenica je prvi signal da on želi da te kontroliše. Ako ostaneš kraj takvog tipa, zauvijek ćeš izgubiti samopouzdanje. Izgubićeš sebe postajući njegova živa lutka. Nikad niko osim tebe same ne smije polagati pravo na tvoje tijelo i dušu. Kako izgledaš i šta nosiš je samo tvoja stvar. Onaj ko istinski voli tebe, poštovaće i tvoje izbore.