Život i zdravlje

"uzeti s rezervom"

Sada ga zovu “dr. Haos”: Savjetuje šta jesti da nas komarci ne ujedaju

03/08/2020

Uočićemo da nas komarci manje jure ako redovno konzumiramo povrće i voće, i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mliječnih proizvoda i mesa

Pulmolog i doktor u beogradskoj Univerzitetskoj dečjoj klinici “Tiršova” Branimir Nestorović, kojeg u srbijanskim medijima sada nazivaju i “dr. Haos” tvrdi da nas komarci neće napadati ako zadržimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju.

Znači, trebalo bi meso svesti na minimum i imati bar četiri obroka dnevno sa povrćem.

“Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna. Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osJetiti i više će vas ujedati”, objašnjava dr. Nestorović i dodaje da su naše ćelije po prirodi alkalne (bazne) i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo promjeniti.

“Uočićemo da nas komarci manje jure ako redovno konzumiramo povrće i voće, i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mliječnih proizvoda i mesa”, tvrdi Nestorović.

“Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbjegavanje uboda komaraca. Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga također morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne”, kaže dr. Netorović uz obrazloženje da kada nemate u sebi ono čime se ovi insekti hrane onda “oni na vas neće gubiti vrijeme. Ujedi komarca postaju manje važni ako održavamo bazni metabolizam a naše tijelo u alkalnom stanju”, prenosi Blic.

Treba imati na umu da je dr. Nestorović javnosti postao poznat po tvrdnjama da je “korona virus najsmješniji virus i da postoji samo na Facebooku”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.