Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saznao da mu sin maltretira djecu u školi, pa ga “naučio pameti”

sin natpis333

Michael Yager iz Floride kaznio je svog 13-godišnjeg sina Jacoba nakon što je saznao da maltretira kolege u razredu.

Otac je bio iznenađen kad je čuo da je upravo njegov sin nasilnik od kojeg strahuju učenici u školi, ali odlučio je da će iskoristiti to iskustvo i natjerati ga da shvati šta je napravio.

Michael je Jacoba natjerao da stoji na autobuskoj stanici držeći znak na kojem piše ”Ja sam nasilnik. Potrubi ako mrziš nasilnike”.

Neki su trubili da pokažu slaganje s natpisom, no drugi su zaustavljali automobile kako bi porazgovarali s 13-godišnjakom i njegovim ocem, prenosi Unilad.

”Htio sam ga naučiti lekciju i osramotiti ga tako da zna kako su se osjećala ta djeca koju je zlostavljao”, rekao je otac dodajući kako se ne slažu svi s načinom kako je kaznio sina.

”Jedna se žena zaustavila autom i ispsovala mi svu rodbinu. Po mom mišljenju, ja sam postupio ispravno, ali naravno da ne mogu svima ugoditi”, kaže Michael.

Jacobov otac uspio je u svom naumu te je njegov sin okrenuo novu stranicu u životu i počeo pomagati djeci koje trpe zlostavljanje, ali i upozorava zlostavljače.

”Nikad ne znate kroz šta neko drugi prolazi. Ako si nasilan i ako imaš nešto u sebi što moraš izbaciti, potraži pomoć školskog savjetnika ili psihologa”, savjetuje danas dječak Jacob.