Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Skupljaju lajkove, čak su za petak dogovorile revanš”

split tuca

“Fala svima koji su me bodrili”, napisala je na Instagramu pobjednica dogovorene tučnjave dviju splitskih srednjoškolki, čija je snimka osvojila internet i zgrozila javnost, prije nego što ju je pokupila policija i zajedno s roditeljima je odvela na informativni razgovor.

Protiv obiju maloljetnica, jednoj je 15, a drugoj 16 godina, policija je nakon kriminalističkog istraživanja podignula optužni prijedlog Prekršajnom sudu. 
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje s obzirom na to da je barem 150 učenika pratilo tučnjavu, navijalo i snimalo ih.

Međutim, o dogovorenim tučnjavama splitskih srednjoškolaca o kojima čitav grad nakon objavljene snimke govori u splitskoj Policijskoj upravi ništa nisu željeli reći tvrdeći da ne smiju davati informacije s obzirom na to da su u pitanju maloljetnici.

Međutim, Večernji list posjeduje informaciju da su im već u utorak građani dojavili da je za 14 sati najavljena tučnjava učenika u Solinskoj ulici te su izašli na teren, no nisu zatekli nikoga.

– Sve je bilo na Instagramu, stranica splitske.cipe (cipačina ili cipa znači tučnjava) imala je više od 15 snimaka dogovorenih tučnjava, svaka je pregledana nekoliko hiljada puta i imaju na stotine komentara. Nisu njih dvije ni prve ni jedine djevojke koje su se potukle. Tuku se iz istog razloga kao i muški, da bi bile popularne face, skupljaju lajkove”, saznaje Večernji list pred jednom od splitskih srednjih škola.

Stranica je ugašena, ali ne sumnjaju da će dogovorenih tučnjava biti i dalje.

– Njih su dvije skroz lude, dogovorile su revanš za petak, a sad kad ih je pokupila policija, ko zna kako će to završiti. Neki govore da će ih poslati u dom. Jučer je trebala biti tučnjava, ali došli su specijalci – kažu oni bolje upućeni.

Neki se zgražaju, neki se čude, neki otvoreno odobravaju, ali svi gledaju i komentiraju.

Centar za socijalnu skrb nije imao informacije o dogovorenim tučnjavama, u školama također za to ne znaju, policija šuti, a zgranuti roditelji najviše su šokirani.