Život i zdravlje

“Skupljaju lajkove, čak su za petak dogovorile revanš”

31/01/2018

“Fala svima koji su me bodrili”, napisala je na Instagramu pobjednica dogovorene tučnjave dviju splitskih srednjoškolki, čija je snimka osvojila internet i zgrozila javnost, prije nego što ju je pokupila policija i zajedno s roditeljima je odvela na informativni razgovor.

Protiv obiju maloljetnica, jednoj je 15, a drugoj 16 godina, policija je nakon kriminalističkog istraživanja podignula optužni prijedlog Prekršajnom sudu. 
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje s obzirom na to da je barem 150 učenika pratilo tučnjavu, navijalo i snimalo ih.

Međutim, o dogovorenim tučnjavama splitskih srednjoškolaca o kojima čitav grad nakon objavljene snimke govori u splitskoj Policijskoj upravi ništa nisu željeli reći tvrdeći da ne smiju davati informacije s obzirom na to da su u pitanju maloljetnici.

Međutim, Večernji list posjeduje informaciju da su im već u utorak građani dojavili da je za 14 sati najavljena tučnjava učenika u Solinskoj ulici te su izašli na teren, no nisu zatekli nikoga.

– Sve je bilo na Instagramu, stranica splitske.cipe (cipačina ili cipa znači tučnjava) imala je više od 15 snimaka dogovorenih tučnjava, svaka je pregledana nekoliko hiljada puta i imaju na stotine komentara. Nisu njih dvije ni prve ni jedine djevojke koje su se potukle. Tuku se iz istog razloga kao i muški, da bi bile popularne face, skupljaju lajkove”, saznaje Večernji list pred jednom od splitskih srednjih škola.

Stranica je ugašena, ali ne sumnjaju da će dogovorenih tučnjava biti i dalje.

– Njih su dvije skroz lude, dogovorile su revanš za petak, a sad kad ih je pokupila policija, ko zna kako će to završiti. Neki govore da će ih poslati u dom. Jučer je trebala biti tučnjava, ali došli su specijalci – kažu oni bolje upućeni.

Neki se zgražaju, neki se čude, neki otvoreno odobravaju, ali svi gledaju i komentiraju.

Centar za socijalnu skrb nije imao informacije o dogovorenim tučnjavama, u školama također za to ne znaju, policija šuti, a zgranuti roditelji najviše su šokirani.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.