Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjeti

Tri deserta koje ljudi s preddijabetesom mogu jesti svaki dan

jabuke s cimetom
FOTO: Unsplash

Dijetetičar Jesse Feder otkrio je o kojim poslasticama je riječ

Kad je riječ o predijabetesu, ključno je promijeniti način života i paziti na prehranu, posebno kad je u pitanju unos šećera. Međutim, to ne mora značiti opraštanje od svih slastica. Iako postoji mnogo slatkih deserata koje bismo trebali izbjegavati ako pokušavamo održati stabilnu razinu šećera, postoji mnogo ukusnih opcija koje ne podižu razinu šećera u krvi.

Dijetetičar Jesse Feder otkrio je tri poslastice u kojima osobe s predijabetesom mogu uživati svaki dan.

Kriške jabuke s maslacem od orašastih plodova

Kriške jabuke u kombinaciji s maslacem od orašastih plodova ukusna su i zdrava opcija. “Kriške jabuke neće vam toliko povisiti šećer u krvi u kombinaciji sa zdravom masnoćom, kao što je maslac od oraha”, rekao je dijetetičar za SheFinds.

  Zdrave masti prisutne u maslacu od oraha igraju ključnu ulogu u stabilizaciji razine šećera u krvi. Feder naglašava: “Uparivanje bilo kojeg voća sa zdravom masnoćom pomoći će vam spriječiti previsok šećer u krvi.” Štoviše, sadržaj vlakana u jabukama dodaje još jedan sloj regulacije šećera u krvi, čineći ovaj izbor deserta dobitnom kombinacijom.

  Grčki jogurt s bobičastim voćem

  Ako žudimo za nečim kremastim i zasitnim, pravi je izbor grčki jogurt s bobičastim voćem, koji je također zdrav i za crijeva. Feder objašnjava: “Grčki jogurt s bobičastim voćem još je jedan sjajan zdravi desert, čak i za predijabetičare.”

  Visoka količina proteina i zdravih masnoća u grčkom jogurtu doprinosi održavanju šećera u krvi pod kontrolom. “Vlakna iz voća također mogu pomoći u održavanju šećera u krvi pod kontrolom”, dodao je.

  Pečene jabuke s cimetom

  Pečene jabuke posipane cimetom izvrsna su poslastica koja neće uzrokovati dramatične promjene u razini glukoze u krvi.

  “Pečene jabuke s cimetom odlična su opcija za desert za predijabetičare”, tvrdi dijetetičar. Jabuke su bogate vlaknima i pomažu u sprječavanju skokova šećera u krvi, dok cimet ima sposobnost reguliranja šećera u krvi. Ova opcija nije samo ukusna, već je i pametan izbor za one koji paze na predijabetes.