Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz pokroviteljstvo ANU BiH

U maju 4. AAA Kongres, nobelovac stiže u Sarajevo

aaa kongres

Kako je fokus stavljen na multidisciplinarni pristup liječenju atopijskih bolesti, ovogodišnji program uključuje i predavanja iz polja gastroenterologije te radionice za sestre

Udruženje pacijenata s alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom – AAA Udruženje organizuje 4. međunarodni AAA Kongres, a uz pokroviteljstvo Akademije nauka i umjetnosti BiH – Odjeljenje za medicine.

4. AAA Kongres će se održati od 26. do 28 maja u Hotelu Hills u Sarajevu. Okupit će preko 300 ljekara iz zemlje i regiona, a Kongres je bodovan.

Pored stalnih članova Naučnog odbora: najcitiranijeg bh. naučnika u svijetu profesora Adnana Čustovića i profesorice Mirjane Turkalj, samo neki od 20 ovogodišnjih potvrđenih predavača su: Andy Woodcock – nobelovac (predsjedavajući nagrađenog projekta Montreal Protokola); Andrew Bush; Neil Pearce; Dermot Ryan; Nives Pustišek; Liborija Lugović Mihić; Peter Korošec; Marina Atanasković.

Kako je fokus stavljen na multidisciplinarni pristup liječenju atopijskih bolesti, ovogodišnji program uključuje i predavanja iz polja gastroenterologije te radionice za sestre.