Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tess Thompson Talley

Ubila rijetku žirafu i pojela je: “Ne kajem se, to je moj hobi”

Tess Thompson Talley

Fotografija Amerikanke Tess Thompson Talley na kojoj pozira sa svojim ‘plijenom’ – žirafom koju je ubila – prošle je godine prestravila svijet. No, ona i dalje tvrdi da je ponosna na svoj hobi

Kada se sredinom prošle godine lovkinja Tess Thompson Talley iz Kentuckyja na Facebooku pohvalila mrtvom žirafom koju je sama ubila u Južnoafričkoj Republici, njene su se fotografije brzo proširile društvenim mrežama i naišle na osudu miliona ljudi.

Gotovo godinu dana nakon toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka je televizija CBS s njom napravila intervju.

Ukoliko ste pomislili da se lovkinja možda pokajala zbog ubistva rijetke crne žirafe – prevarili ste se, dakako.

– To je moj hobi i ja to volim raditi, izjavila je Tess Thompson Talley u intervjuu, prenosi Fox.

– Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu.

Za CBS je rekla da je meso žirafe pojela s porodicom, a da su kožu iskoristili za jastučnice te za kovčeg u kojem drži pušku. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici.

– Mnogi misle da je najlakše povući okidač. To nije tako. To je najteži dio. Ali, u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz šta ona prolazi. Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo.

Nadodala je i da nikada ne bi učestvovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode.

– S mrtvom sam se žirafom fotografisala jer je to jednostavno dio lovačke tradicije. Lovci su se oduvijek fotografisali sa svojim plijenom. To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže.

Unatoč bijesu koji je izazvala širom svijeta, Tess Thompson Talley kaže da ne žali ni za čim te da će i dalje ‘apsolutno nastaviti loviti.’