Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arantxa Sanchez-Vicario

Zaradila je milione igrajući tenis, sada joj prijeti zatvor: Muž me pravario, a vjerovala sam mu

Sanchez-Vicario
FOTO: Screenshot
Sanchez-Vicario

Vjerovala sam mu, voljela sam ga, ali sam pogriješila. Izigrao me, izjavila je Sanchez-Vicario

Legendarna španska teniserka Arantxa Sanchez-Vicario mogla bi završiti četiri godine u zatvoru zbog pranja i pronevjere novca. Presudu bi mogla saznati uskoro.

Njoj je suđenje počelo ove sedmice u Barceloni.

Četverostruka osvajačica Grand Slam turnira i nekadašnja prva teniserka svijeta dužna je luksemburškoj banci osam miliona eura poreza za šta, tvrdi, nije kriva.

Sanchez-Vicario je izjavila da je sve finansije prepustila tadašnjem suprugu, koji ju je uvjeravao da redovno plaća porez, za šta se ispostavilo lažnim. On je taj novac u međuvremenu potrošio i njoj prijeti zatvor.

-Uzdržavam dvoje djece i s novcem mi uskaču prijatelji. Pola od svega što sam zaradila u karijeri moram dati na dug. Jako mi je teško, ali nekako ću morati posložiti život da sve funkcionira – rekla je Sanchez-Vicario za „El Pais“.

Ona je u suzama na sudu u Barceloni za finansijski krah optužila bivšeg supruga.

-Nisam znala šta radi s mojim novcem. Vjerovala sam mu, voljela sam ga, ali sam pogriješila. Izigrao me. Od 2009. je mojim pristankom raspolagao mojim novcem i uvjeravao me da je sve uredu – rekla je, dodavši da je vratila već dva miliona eura duga te da redovno uplaćuje rate.

Sanchez-Vicario je u karijeri samo od turnira zaradila 17 miliona dolara, a ostatak je stekla kroz bogate sponzorske ugovore. Osvojila je tri Roland Garrosa i jedan US Open. U karijeri je ukupno osvojila 29 turnira, a nekoliko puta bila je prva igračica svijeta.