Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zloglasni serijski ubica “kontroliše” svoju porodicu iz zatvora (FOTO)

kemper

Porodica i rodbina Edmunda Kempera (68), krvoločnog i brutalnog ubiice više od deset ljudi, s olakšanjem su dočekali odluku suda koji mu je prošlog mjeseca odbio zahtjev za ranijim puštanjem iz zatvora.

Već više od 40 godina strahuju da bi Kemper, jednog dana kada i ako izađe iz zatvora, mogao krenuti u pohod osvete.

Njegov polubrat pod pseudonimom David Weber je prvi put progovorio za medije i izjavio da Kemper “ima kontrolu nad cijelom porodicom”.

– Velik broj nas živi u strahu od mogućnosti da ga se pusti na slobodu, nikad ne znate hoće li ga predsjednik pomilovati – kaže Weber i dodaje kako su neki članovi porodice spremni i ubiti ga.

Edmund Kemper bio je inspiracija za Netflixovu seriju “Mindhunter”. U svom je ubilačkom pohodu ubio šest mladih žena kao i svoju majku, baku i djeda te najboljeg prijatelja u razdoblju od 1964. do 1973. godine.

Edmund Kemper bio je inspiracija za Netflixovu seriju “Mindhunter”

Tijela bi raskomadao, a onda imao seksualne odnose s truplima. Uz navedene užase, vlastitoj majci je odrubio glavu pa njezin trup iskoristio kao ploču za pikado.

Za te je stravične zločine osuđen na pojedinačnih osam doživotnih zatvorskih kazni koje služi u zatvoru u Kaliforniji.

Njegov advokat, koji ga je zastupao i kada je 2007. godine tražio pomilovanje, rekao je kako je Kemper ‘sretan i zadovoljan životom u zatvoru’.

– Mislim da manipulira sistemom i svima oko sebe. Uvjeren sam da je priznao samo manji dio svojih nedjela, a dio je odlučio prešutjeti. Znam i da u zatvoru živi bolje od mnogih ljudi koji su na ulicama. Uživa besplatnu teretanu, hranu i održavanje. Zahvaljujući liberalima, njemu je dobro. Što se mene tiče želim da umre, a ako ikad priđe mojoj porodici ubit ću ga – kaže polubrat, piše Daily Mail.