Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emmanuel Adebayor

Igrao u Realu, Arsenalu i Cityju, ali ne da ni eura svojoj domovini

Nogometaš koji je u karijeri igrao za Real, Monaco, City, Tottenham i Arsenal jasno je rekao kako ga nije briga za kritike

Više od 180 hiljada ljudi diljem svijeta umrlo je od koronavirusa, 2,5 miliona ih je zaraženo, a svijet se nalazi u najvećoj ekonomskoj krizi modernog doba.

Afrika je postalo novo žarište pandemije, a Crni kontinent je i inače nestabilan, ratovima uništen, ekonomski labilan i bez adekvatnog zdravstvenog sustava.

Brojni stručnjaci i analitičari strahuju da bi pandemija koja je stigla u Afriku mogla izazvati pravu humanitarnu katastrofu. Zato brojni afrički sportaši koji zarađuju za život u Europi ili Americi doniraju milione kako bi pomogli svom kontinentu.

Ipak, ne misle svi jednako. Emmanuel Adebayor, koji se trenutno nalazi u Lomeu, glavnom gradu Toga, nema namjeru donirati ni euro svojoj zemlji.

Nogometaš koji je u karijeri igrao za Real, Monaco, City, Tottenham i Arsenal jasno je rekao kako ga nije briga za kritike.

”Svi vi koji me napadate da ne doniram, u pravu ste, ne doniram i neću donirati. Radim ono što želim i jedem što želim. Znam da će biti puno onih koji će me zbog toga kritikovati, ali ja odlučujem što ću raditi sa svojim novcem.

Adebayor trenutačno igra za paragvajsku Olimpiju i proživio je pravu noćnu moru kako bi stigao kući u Lome gdje je proveo dvije sedmice u karanteni.

”Znam da neki pričaju da sam ja doveo virus u Lome. To je tužno, ali ova je zemlja takva. Mogu me usporediti s Drogbom, mogu me usporediti s Eto'om, ali nažalost, ja nisam oni. Ja sam Emmanuel Sheyi Adebayor i uvijek ću raditi ono što želim “, zaključio je.