Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte kako igrači namještaju utakmicu pred cijelim svijetom

falcao

Skandaloznih zadnjih pet minuta utakmice Peru – Kolumbija (1:1) u posljednjem kolu kvalifikacija za SP već su viralni hit.

Ali pojavila se nova snimka, koja pokazuje pregovore i sam čin dogovora između reprezentativaca obje zemlje i to nasred terena, u televizijskom prijenosu pred cijelim svijetom, da do kraja susreta stoje svaki na svojoj polovici.

S obzirom da je u isto vrijeme Brazil protiv Čilea vodio 3:0, to je zajedno s rezultatom 1:1 na susretu Perua i Kolumbije značilo da s navedenim remijem svi imaju ono što žele – domaćin dodatne kvalifikacije za SP protiv Novog Zelanda, a gost izravni odlazak u Brazil.

Ova snimka detaljno pokazuje kako je tekao dogovor. U 84. minuti zamjena igrača kod Kolumbije. Jamesa mijenja Chara, koji saigračima širi radosnu vijest, Brazil vodi protiv Čilea 3:0, a Paragvaj gubi 0:1 od Venezuele.

Čilenaci dakle u pet preostalih minuta ne mogu ništa učiniti kako bi naudili Peruu i Kolumbiji, a ako Paragvajci na njihovoj utakmici i zabiju jedan gol, i dalje ne mogu dostići Peru. Ali, to mogu napraviti ako naprave potpuni preokret i do kraja poraz pretvore u pobjedu.


Kolumbijski golgeter Falcao tada po terenu pokreće lobiranje širokih razmjera, hodajući od jednog do drugog igrača Perua i uvjeravajući ih da se svi zadovolje s postojećih 1:1 i do kraja odigraju prijateljsku utakmicu.

Peruanci su vjerovali El Tigreu, ali nisu vjerovali da Paragvaj, i to na svom terenu, protiv loše Venezuele, neće napraviti prelaz “iz dva u jedan” i tako ponuđeni bod učiniti bezvrijednim. Lako je Kolumbijcima bilo pregovarati u tom pogledu, jer njima pobjeda Paragvaja ne bi značila ništa. Ali Peru bi ostavila bez petog mjesta i dodatnih kvalifikacija.

Legendarni peruanski golgeter Guerrero otišao je na klupu po potvrdu informacije o ostalim rezultatima, a kada je dobio blagoslov, vratio se na teren i potvrdio dogovor sa suparnikom Carlosom Sanchezom.

Pogledajte tri završne minute cirkusa u kvalifikacijama za SP