Ostali sportovi

selektor zmajeva

Obrvan: Odigrali smo fenomenalnu odbranu

14/03/2021

U preostala dva meča kvalifikacija reprezentacija BiH 29. aprila dočekuje Njemačku u Bugojnu, a tri dana kasnije gostuje u Grazu protiv Austrije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bugojnu pobijedila selekciju Austrije sa 27:21 (11:10) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Bh. rukometaši zabilježili su važnu pobjedu u kvalifikacijama kojom su ostali u igri za plasman na EP.

Selektor Ivica Obrvana, koji je debitivao na klupi bh. tima, pohavlio je sve igrače i čestitao im na požrtvovanosti.

– Mislim da smo odigrali fenomenalnu odbranu. Kada imate takvu odbranu i golmana kakav je Burić onda je sve puno lakše. Odlično smo  reagirali na njihovu 5:1 odbranu. Možda nije bilo najbolje u napadu,  zbog važnosti utakmice i nekih prinudnih  rotacija na desnoj strani, međutim u drugom poluvremenu smo čitavo vrijeme kontrolirali utakmicu, držali prednost i na kraju zasluženo pobijedili – kazao je Obrvan.

U preostala dva meča kvalifikacija reprezentacija BiH 29. aprila dočekuje Njemačku u Bugojnu, a tri dana kasnije gostuje u Grazu protiv Austrije.

– Mi ćemo se maksimano fokusirati naprije na Njemačku, pa onda na Austriju. Šta napravimo protiv Njemačke to će biti bonus. Sigurno ne možemo računati na to da će Nijemci biti opušteni i da će igrati  lagano zato što su se već plasirali na EP – izjavio je Obrvan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.