Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši pripadnici Vojske RS-a pozvani na protest zbog izjave Izeta Spahića

izet-spahic
Izet Spahić

Boračka organizacija u Foči za 28. februar je najavila protestno okupljanje zbog izjava predsjedavajućeg SO Foča, Izeta Spahića, izrečenih na sjednici Skupštine općine Foča u septembru prošle godine.

Javni poziv da im se pridruže tokom okupljanja i protestne šetnje do zgrade u kojoj će tog dana zasjedati lokalni parlament, upućen je i građanima i drugim udruženjima.

U razgovoru za Dnevni avaz Spahić pojašnjava da je na sjednici 27. septembra 2017. samo ispravio krivi navod jednog od odbornika SDS-a koji je kazao da je Radovan Karadžić najveći i najbolji političar svih vremena.

– Rekao sam kako nemam običaj da repliciram, pogotovo sa pozicije koju obnašam, ali s obzirom na izrečeni krivi navod odgovorio sam da je Radovan Karadžić najveći zločinac, a što je dokazano i presudom Haškog tribunala – kaže Spahić.

Nakon toga Boračka organizacija Foče dva puta je pismeno tražila da se u dnevbi red sjednice uvrsti Spahićeva smjena, njihovi dopisi proslijeđeni su svim političkim subjektima, ali s obzirom da smjenu predsjedavajućeg može inicirati najmanje trećina odbornika u SO a da takve spremnosti nije bilo, zahtjevi su odbijani.