Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik PDP-a

Crnadak objavio detalje navodnog tajnog dogovora Dodika i Schmidta

schmidt dodik
Foto: Fena
Christian Schmidt i Milorad Dodik

Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak objavio je detalje navodnog tajnog dogovora između lidera SNSD-a Milorada Dodika i visokog prestavnika Christian Schmidta koji se, prema njegovim riječima, sastoji od pet glavnih elemenata.

Crnadak je na Facebooku naveo da “informacije poput ove”, koje je, kako tvrdi, nedavno dobio, inače ne pušta u javnost.

– Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku. Zato sam odlučio da javno objavim glavne elemente dogovora Dodik-Schmidt, onako kako sam ih dobio.

Crnadak navodi da je dogovorom predviđeno da Dodik i SNSD postepeno ublaže retoriku i započnu “otopljavanje” atmosfere u Republici Srpskoj prema Schmidtu. U tom cilju, kako navodi, Schmidt će gostovati na RTRS, što je već realizovano.

– Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”. Na taj način funkcioneri SNSD će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidta ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Republci Srpskoj – objavio je Crnadak.

Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen

Kao sljedeću tačku dogovora Dodik-Schmidt, Crnadak navodi da Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

– Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja – četvrti je “element” dogovora koji je naveo potpredsjednik PDP-a.

Peti je, prema njegovim tvrdnjama, dogovor da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se, navodi Crnadak, SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana.

ŠTA SU DOGOVORILI ŠMIT I DODIK?Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost.Međutim, za…

Posted by Igor Crnadak on Thursday, November 16, 2023