Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Do kraja sedmice u BiH oblačno vrijeme, u pojedinim dijelovima moguća kiša

Sarajevsko hladno jutro
22.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prvi dan jeseni u Sarajevu je obiljezilo hladno vrijeme, sa jutarnjim temperaturama od oko 6 stupnjeva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slične vremenske prilike se očekuju do kraja sedmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, ponegdje na jugozapadu može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura od tri do devet stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do osam, a najviša dnevna od tri do 10, na jugu 13 stepeni.

U subotu umjereno pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i ponegdje u sjevernim područjima sa kišom. Bez padavina uglavnom u sjeveroistočnim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura od tri do osam, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom, a krajem dana slaba kiša se očekuje ponegdje i na sjeveru. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 11, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 15 stepeni.